Inloggen

menu

Vakkennis op een verantwoorde manier verbreden met de Post-HBO WFM

"Deze opleiding biedt in vergelijking met andere opleidingen meer vakinhoudelijke kennis, waar je anders meer het basale WFM-gedeelte krijgt."
Carola Haars - Royal FloraHolland
Ben je nieuw in het vakgebied Workforce Management? Of wil je je bestaande kennis verder verbreden aan de hand van effectieve praktijkvoorbeelden en specialisten in het veld? De Post-HBO Workforce Management opleiding van Spril heeft veel kandidaten tot een complete WFM-er gevormd. Zo ook Carola Haars, werkzaam als WFM-er bij Royal FloraHolland (bloemenveiling) die zocht naar meer diepgang en kennis in het vak. Zij heeft deze opleiding bij Spril genoten en kan de opgedane kennis nu nuttig in de praktijk toepassen.

De Spril Post-HBO Workforce Management opleiding voor het klantcontactcenter is een registeropleiding die specifiek bedoeld is om de vakkennis uit te breiden. Deze opleiding biedt de mogelijkheid om het vakgebied volledig te doorgronden en er zo veel mogelijk uit te halen. Het doel is om deelnemers tot een complete WFM-er te vormen en dat gaat op basis van een intensieve en uitgebreide opleiding, gegeven door de vakspecialisten van Spril.

De opleiding was een 100% match met mijn werkomgeving

Compleet kader

Carola Haars heeft de opleiding onlangs afgerond en zij is al enige tijd werkzaam in Workforce Management: “Als WFM-er ben ik verantwoordelijk voor de Workforce Management bij Royal FloraHolland en ik doe daar alles op het gebied van WFM, samen met een collega die het grootste gedeelte van de Traffic doet.” Haar primaire beweegreden om deze opleiding te volgen was om haar vakkennis verder te verbreden, zo vertelt ze: “Ik was nog onervaren in het vak en ik wilde juist vakinhoudelijke kennis verkrijgen. Dat is de voornaamste reden geweest om de opleiding bij Spril te volgen, het biedt een compleet kader van het vak.”

In Nederland zijn verschillende WFM-opleidingen, maar Carola koos specifiek voor Spril vanwege de diepgang: “Deze opleiding biedt in vergelijking met andere opleidingen meer vakinhoudelijke kennis, waar je anders meer het basale WFM-gedeelte krijgt.” Juist die insteek is voor Carola zo belangrijk geweest om de kennis te verkrijgen die zij wenste.

Net dat beetje extra

In de opleiding komen verschillende onderdelen aan bod. Forecasting en capaciteitsmanagement zijn twee onderdelen die extra benadrukt worden. Ook nieuwere elementen van Workforce Management spelen een rol, zoals zelfroostering. Daarnaast worden bekende zaken tijdens de eenjarige opleiding uitgebreid aangehaald, waaronder poolmanagement, outsourcing, budgettering, dagsturing, analyses en meer. Alles wat voor het vak Workforce Management relevant is, zal uitvoerig behandeld worden.

Hierdoor is de opleiding intensief en dat komt met meer studiebelasting. Carola: “Alles wat belangrijk is om een goede WFM-er te worden komt bij de opleiding kijken en dat is net dat beetje extra dat ik via deze opleiding heb opgedaan. Dit zorgt er wel voor dat de opleiding wat meer studiedagen kent.”

Samen met collega’s

De intensieve en meer uitgebreide vorm van de opleiding vraagt veel inzet en energie, mede omdat je het nodige meekrijgt om thuis te doen. De eisen die gesteld worden om deel te kunnen nemen aan de opleiding zijn vrij hoog, tegelijkertijd “zegt het wel wat over waar Spril voor staat. Het vraagt veel van je, maar het zegt ook iets over de kwaliteit die zij willen afleveren”.

De opleiding werd als erg leuk ervaren, omdat de collegedagen een toegevoegde waarde hebben. Elke collega heeft een andere werkervaring en dat werd onderling uitgewisseld. Juist dat element is een belangrijke factor, want dat maakt de opleiding intensief en veelzijdig.

Gastcolleges en docenten

De opleiding wordt voornamelijk gegeven door specialisten van Spril, maar er komen ook gasten aan bod die gastcolleges geven. Die waren volgens Carola erg informatief, aangezien daar juist zaken in naar voren kwamen waar de gastdocenten hun expertise over konden delen. “Het is een aanvulling op een bepaald vakgebied en ik vond dat leuke colleges. Bepaalde onderwerpen die in de opleiding aan bod kwamen werden op die manier net wat meer uitgediept door de gastdocenten.”

De docenten van Spril voegen volgens Carola ook veel aan de opleiding toe: “Een pluspunt is dat de docenten veel ervaring in het vak hebben en daardoor over veel kunnen meepraten. Ook kunnen ze een kritische context bij situaties plaatsen vanuit hun ervaring en dat levert nieuwe invalshoeken op waar je wat mee kan om zo bepaalde situaties te benaderen. Verder werd ik ook goed begeleid met veel persoonlijke aandacht.”

In de opleiding draait het erom de beginnende of ervaren WFM-er verder op te leiden tot een specialist in het vak. De focus ligt zodoende erg op inhoudelijke kennis en ook is er veel aandacht voor competenties en vaardigheden. Carola: “Juist die focuspunten zijn wat de opleiding zo compleet maakt, wat ik als waardevol ervaren heb.”

Ik heb net dat beetje extra via deze opleiding opgedaan

Toepassen in de praktijk

Carola is al even actief in dit vakgebied, ondanks dat ze zichzelf in eerste instantie nog als ‘onervaren’ zag. Haar unieke positie binnen Royal FloraHolland maakt dat ze verantwoordelijk is voor min of meer het hele WFM-proces. Ze licht toe: “De opleiding was een 100% match met mijn werkomgeving, omdat ik een allround WFM-er ben. Daarom heb ik alles [opgedane kennis] direct toe kunnen passen.” Dat varieert per deelnemer, omdat niet iedereen allround is. Wel is het waardevol ongeacht je positie, want “het is sowieso een verbreding van je kennis en een verrijking voor het WFM-proces.”

Nu Carola de opleiding heeft afgerond kan ze de opgedane kennis effectief gebruiken: “Ik heb alle informatie, processtappen en kennis direct kunnen toepassen in de praktijk.” Ook heeft dit een direct effect op haar werkplek, want “ik draag kennis uit naar de Trafficker in mijn werkomgeving.” Dan is er nog een stukje persoonlijke ontwikkeling: “Juist doordat ik zoveel geleerd heb, ben ik veel zekerder over hoe ik het vak moet en kan uitoefenen. Dat maakt mij tot een betere gesprekspartner in het vakgebied. Nu merk ik dat ik voldoende bagage heb en zekerder ben om bepaalde keuzes te maken.”

Na het afronden van de Post-HBO Workforce Management opleiding bij Spril is Carola niet alleen zelfverzekerder geworden, ze ziet het hele bedrijfsproces ook vanuit een ander perspectief. “Ik zie schakels in het bedrijfsproces beter of ik zie waar het anders kan. Zomaar veranderen is niet altijd direct mogelijk, maar het is iets wat op termijn wel te realiseren valt of waar winst te behalen is.” Daarmee onderschrijft Carola het specifieke nut van de opleiding voor de WFM-er die z’n kennis en kunde meer wil uitdiepen en verbreden.

Carola omschrijft het afsluitend:

“Als je een betere WFM-er wilt worden, kan ik je deze opleiding aanbevelen!”

Meer weten?

Laat hier je telefoonnummer achter, en onze collega’s bellen je zo snel mogelijk terug om je meer te vertellen over Spril!

Meer cases

Consultancy

ABN AMRO professionaliseert Capaciteitsmanagement kantorennetwerk met Spril

Interim & ondersteuning

Ziggo Zakelijk stroomlijnt Workforce Management B2B met Spril

Toegang tot premium artikelen

Sluit venster

Login

Account maken

Offerte aanvragen

Sluit venster

Uw gegevens

Ik zoek een interimmer

Sluit venster

Vul je gegevens in