Inloggen

menu

Workshop

Het gezamenlijk maken van een eenvoudig single-skilled capaciteitsplan

Het doel van de WFM-afdeling is zoals we allemaal weten: “het hebben van de juiste aantal goedgetrainde medewerkers en bijbehorende resources op het juiste moment om het accurate voorspelde aanbod binnen de gestelde doelen en met kwaliteit af te handelen”. Een goedwerkend capaciteitsplan is een essentieel onderdeel hiervan.

Direct inschrijven of meer informatie?
Opleidingsgids klantcontact
Direct inschrijven

Hoe goed is jouw organisatie in staat om fluctuaties in aantallen of productiviteit op te vangen?

Capaciteitsmanagement maakt het mogelijk organisatiedoelstellingen m.b.t. serviceniveau en ureninzet optimaal op elkaar af te stemmen. Het doel hierbij is om met minimale ureninzet een gesteld servicetarget te realiseren. Een goed capaciteitsplan en bijbehorend poolmanagement is hierbij essentieel. Met onze unieke workshop gaan we samen een single-skilled capaciteitsplan maken.

Na afloop van de workshop ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname en een evaluatie waarin de ervaringen en uitkomsten vermeld staan.

€549,- ex BTW

27/05/2024

02/12/2024

Prijzen
€ 599,- ex BTW (21%)
Datum en locatie
Dagtraining 2024: 02-12

Microfoonstraat 5 – 1322 BN – Almere

Trainingsinformatie:

Ben je enthousiast over het mooiste vakgebied en wil je leren hoe je een capaciteitsplan kunt maken. Geef je dan nu op voor deze unieke interactieve workshop.  We gaan samen een single-skilled capaciteitsplan maken die jij als basis kunt gebruiken om verder door te ontwikkelen tot jouw eigen capaciteitsplan en in jouw eigen organisatie kunt gebruiken.

Groepsgrootte?

We zijn voorstander van kleine groepen en hebben daarom de groepsgrootte gemaximaliseerd op 6 personen. Op deze manier kunnen we iedere cursist de aandacht geven die hij/zij nodig heeft en erop toezien dat het maximale uit de workshop wordt gehaald.

Wat is een capaciteitsplan?

Dit is een plan waar de beschikbare pool wordt afgezet tegen de benodigde pool rekening houdend met het verwachte aanbod (over alle beschikbare werkstromen), overige werkzaamheden, afwezigheden en de te behalen KPI’s.

Enkele vragen die d.m.v. een capaciteitsplan beantwoord kunnen worden zijn:

  • Hebben we genoeg medewerkers (uren in de pool) om het werk in de zomer aan te kunnen?
  • Hebben we een gezonde verhouding tussen minimale en maximale capaciteit?
  • Wie gaan we opleiden?
  • Moeten we nieuwe medewerkers aantrekken of moeten we juist afscheid gaan nemen?
  • Zijn er voldoende medewerkers per skill beschikbaar?
  • Is er voldoende capaciteit om een opleiding/training in te plannen?
  • Wat is de afwijking t.o.v. het afgegeven budget?

Wat is poolmanagement?

Poolmanagement is een methodiek om uw pool medewerkers zó in te richten dat deze qua flexibiliteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid past bij de grillen van jouw organisatie. Het laat je nadenken over de opbouw van jouw pool medewerkers en deze bij te sturen op zowel contracturen als werktijden zodat medewerkers meer zekerheid krijgen over hun rooster én de organisatie een betere bezetting op interval/ weekniveau krijgt.

Wie begeleidt de workshop?

De workshop wordt verzorgd door één van onze ervaren WFM consultants die veel ervaring opgedaan heeft met het geven van WFM-trainingen.

Procedure

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding zullen we contact met je opnemen voor een persoonlijk intakegesprek. Hierin bespreken we jouw verwachting van de opleiding, het aanvangsniveau waarvan wordt uitgegaan en de verwachte studiebelasting per week. Na deze afstemming zullen we de inschrijving schriftelijk bevestigen en je opnemen op de deelnemerslijst. Je ontvangt ongeveer 4 weken voorafgaand aan de eerste trainingsdag de deelnemersinformatie. Hierin vind je alle praktische informatie over de lesdagen, voorbereiding, studiemateriaal, examens & herkansingen.


We hanteren een bedenktermijn van 14 dagen voor open inschrijvingen. Terugbetalingen van inschrijfgeld worden gedaan binnen termijnen die zijn vastgesteld bij inschrijving. Klachten over de opleiding worden zoveel mogelijk tussen cursist en opleidingscoördinator opgepakt. Wanneer dit niet mogelijk is of niet naar wens gebeurt, kan onze klachtenprocedure worden geraadpleegd.

Toegang tot premium artikelen

Sluit venster

Login

Account maken

Ik zoek een interimmer

Sluit venster

Vul je gegevens in

Offerte aanvragen

Sluit venster

Uw gegevens