Inloggen

menu

Z – Spril Alfabet

Geplaatst op: 13 november 2017
Geplaatst op: 13 november 2017
Geschreven door
Categorie
Spril Alfabet
Leesduur
3 min leestijd
Deel dit artikel
Heb je vragen?

Z - Spril Alfabet

Zelforganisering
Zelfroosteren
Zorgverlof
Zvw
ZZP-tool
ZZP (zorg)

Zelforganisering

Zelforganisatie zorgt ervoor dat medewerkers binnen de organisatie meer ruimte krijgen in de uitvoering van hun taken. Hierdoor ontstaat eigenaarschap en meer betrokkenheid vanuit medewerkersperspectief.

Zelfroosteren

Zelfroosteren is het zelfstandig bepalen van de verdeling van iemands werkuren aan de hand van een schema (rooster). Hierbij krijgen de medewerkers in meer of mindere mate invloed op hun eigen inzetbaarheid. Vaak wordt er een vorm van "mee"-roosteren gecreëerd waarbij de kaders vooraf bepaald worden door bijvoorbeeld het Workforce Managementteam of de afdeling personeelsplanning. Zelfroosteren kent vele vormen en gradaties van medezeggenschap.

Zorgverlof

Verlof dat een werknemer kan opnemen om zorg te verlenen voor een thuiswonend ziek (pleeg)kind, partner of een naast familielid. Voorwaarde is dat de medewerker de enige is de zieke op dat moment kan verzorgen en, bij een partner of kind, is ingeschreven op hetzelfde adres.

Zvw

De Zorgverzekeringswet (Zvw) is een wet die de verplichte basisverzekering regelt voor verzekerden.

ZZP-tool

Met een ZZP-tool kan een Tactisch planner of teamleider zelf berekenen wat de impact is op de beschikbare uren in het geval er een ZZP verhoging of verlaging plaatsvindt.

ZZP (zorg)

Zorg Zwaarte Pakket: de toekenning van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) aan een zorgvrager, om aanspraak te maken op de in de ZZP beschreven zorgproducten. Deze toekenning heeft een zorginstelling nodig om de geleverde zorg te declareren bij het Zorgkantoor, die de AWBZ gelden beheert. In een ZZP staat een bandbreedte aan uren en het maximale tarief per product gedefinieerd.

Vergelijkbare artikelen

Toegang tot premium artikelen

Sluit venster

Login

Account maken

Ik zoek een interimmer

Sluit venster

Vul je gegevens in

Offerte aanvragen

Sluit venster

Uw gegevens