Inloggen

menu

J – Spril Alfabet

Geplaatst op: 1 december 2017
Geplaatst op: 1 december 2017
Geschreven door
Categorie
Spril Alfabet
Leesduur
2 min leestijd
Deel dit artikel
Heb je vragen?

J – Spril Alfabet

Jaarplan
Judgemental Forecasting
JUS

Jaarplan

Het jaarplan is de vertaling van de strategie voor het eerstvolgende jaar naar concrete doelen, resultaten en activiteiten. Per beleidsgebied wordt uiteengezet wat de belangrijkste (meetbare) financiële en kwalitatieve doelen zijn, inclusief een uiteenzetting van de belangrijkste projecten of activiteiten om deze te verwezenlijken.

Van belang is dat voor elk doel een eigenaar wordt benoemd die zich verantwoordelijk voelt voor de afgesproken doelstellingen en het te bewandelen pad.

Ten slotte dienen de plannen van de verschillende beleidsgebieden te zijn voorzien van een onderbouwde toelichting. Hierbij is het van belang dat voldoende aannemelijk is gemaakt waarom de gekozen doelen en uitgangspunten realistisch en in lijn met de strategie zijn.

Judgemental Forecasting

Dit is een Forecastmethode die meer in betrekking neemt dan alleen statistische data. Bij deze methode wordt ook de intuïtie van de Forecaster meegenomen, die hij/zij opgedaan heeft bij overleg, marktonderzoek en andere zaken. Judgemental Forecasting wordt gebruikt bij gebrek aan historische gegevens of bij volledig nieuwe en unieke marktomstandigheden.

JUS

JaarUrenSystematiek is een systematiek waarin de werknemer op basis van afspraken met de werkgever tot een verspreiding komt van de totale jaarlijkse arbeidsduur in uren. In de praktijk houdt dit in dat werknemers meer uren werken bij pieken in werkzaamheden en minder uren werken bij dalen in werkzaamheden. De spreiding heeft als doel om de beschikbare inzet binnen deze afspraken mee te laten bewegen met fluctuaties in de vraag naar inzet.

Vergelijkbare artikelen

Toegang tot premium artikelen

Sluit venster

Login

Account maken

Ik zoek een interimmer

Sluit venster

Vul je gegevens in

Offerte aanvragen

Sluit venster

Uw gegevens