Inloggen

menu

CM Adviseur bij de politie

Geplaatst op: 12 januari 2023
Geplaatst op: 12 januari 2023
Geschreven door
Categorie
Personeelsplanning
Leesduur
6 min. leestijd
Deel dit artikel
Heb je vragen?

Werken als CM Adviseur bij de politie?

Onze collega, Vincent Hessels, vertelt je meer over zijn uitdagende werk

"De politie heeft voor mij altijd iets magisch gehad. Niet voor niets speelde ik net als vele andere kinderen vroeger met politieautootjes. Ook later toen een van mijn beste vrienden bij de politie in dienst ging bleef ik de verhalen heel interessant vinden. Niet alleen wat hij meemaakt, maar ook hoe zo een organisatie georganiseerd is. Ik weet nog dat ik in mijn beginjaren binnen planning en capaciteitsmanagement, een vacature zag langskomen voor CM Adviseur bij de politie. Dat leek me een toffe functie, alleen wilde ik me eerst verder ontwikkelen."

Werken bij de politie

"Nu enkele jaren later ben ik 1,5 jaar CM Adviseur. Eerst voor de eenheid Oost-Nederland en nu voor de eenheid Midden-Nederland. Een functie die via Spril op mijn pad kwam. Dé functie die ik altijd al een keer wilde uitvoeren! Bijdragen aan de maatschappij in een complexe en enthousiaste omgeving, waarbij je veel kan leren en je kennis en kunde goed kan inzetten.

Goed enthousiasme is geen tekort aan. Maar wat spook je nou echt uit bij de politie? Mijn werkzaamheden deel ik altijd in drie delen op:

  1. Ondersteuning geven en adviseren aan de lijn-verantwoordelijken. Dit doe je zowel op team-, districts- als eenheidsniveau. Dit gaat over beleid, processen, gedrag en de uitvoering van de CM-cyclus.
  2. Voor het district Oost-Utrecht aansturen van een groep planners en zorgdragen dat het planproces goed loopt.
  3. Door ontwikkelen van planning en capaciteitsmanagement."

Een werkweek van een CM Adviseur

"Zonder te veel in de inhoud te kunnen treden, ziet er werkweek er dan ook als volgt uit:

Op maandag zit ik op het bureau in Utrecht met de andere adviseurs binnen de eenheid. Deze dag bespreken we meer de ‘eenheidsbrede zaken’. Zoals wat zijn ontwikkelingen van de implementatie van het nieuwe planningssysteem, wat zijn de ontwikkelingen van het CM3.0 koersprogramma, hoe organiseren we onze teams en hoe gaan we met bijzondere verlofperiodes om. Of onderwerpen waar je zelf niet uit komt en over wilt sparren.Op dinsdag heb ik meestal een thuiswerkdag met iets minder overleggen. Deze dag gebruik ik voor mijn eigen projecten. Zo ben ik voor het district Oost-Utrecht bezig met het implementeren van de CM-cyclus, standaardisatie van de processen en de samenwerking tussen de verschillende functies en afdelingen. En uiteraard alle administratie.

Op woensdag zit ik op het bureau in centrum Amersfoort met een CM verantwoordelijke vanuit de lijn van het district Oost-Utrecht. Hier bespreken we echt de districtelijke onderwerpen zoals functie indelingen, verlofproces, capaciteit t.o.v. het werk, communicatielijnen, procesafspraken. Op donderdag neem ik de tijd om met de planners te zitten. Een heel goed zelfsturend team waarmee ik de functionele en persoonlijke ontwikkelingen doorneem. En sowieso vind ik het belangrijk en gezellig om elkaar wekelijks te zien en te spreken over koetjes en kalfjes. Op vrijdag heb ik een sessie staan waarin we als eenheid gaan besluiten hoe het CM-proces er uit moet zien en welke rollen en verantwoordelijkheden daarbij horen. Om daarna na mijn lunch nog te sparren met mijn CMA collega’s vanuit Spril en het weekend in te luiden."

"Kortom een veelzijdige en uitdagende functie. Waar je veel vrijheid hebt en zowel zelfstandig als in verschillende teams werkt. Het blijft tof om bezig te zijn met veranderingen en organisatieontwikkeling in een van de meest complexe organisatie die er bestaan.  Een organisatie die met veel enthousiasme samen grote stappen vooruit aan het zetten is!"

Meer weten over werken bij de politie? Neem contact op en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn!

Vergelijkbare artikelen

Toegang tot premium artikelen

Sluit venster

Login

Account maken

Ik zoek een interimmer

Sluit venster

Vul je gegevens in

Offerte aanvragen

Sluit venster

Uw gegevens