Forecasting omvat statistische en taxerende interpretaties van historische gegevens om het toekomstige werkpakket te voorspellen. Het werkpakket bestaat uit de componenten contactvolume en afhandeltijden, die later in het capaciteitsmanagementdeel worden aangevuld met doelstellingen zoals het gewenste Service Level en natuurlijk shrinkagecomponenten. Dit proces, mits goed ingericht, zorgt voor voorspelbaarheid binnen het Klantcontactcenter. Met onze unieke workshop gaan we samen met jou een forecastmodel maken.
Na afloop van de workshop ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname en een evaluatie waarin de ervaringen en uitkomsten vermeld staan.
€549,- ex BTW
13-10-2022
13-2-2023
22-5-2023
Vervolgdagen van deze reeks zijn op:
Microfoonstraat 5 – 1322 BN – Almere
Ben je enthousiast over het mooiste vakgebied en wil je leren hoe je een forecastmodel kunt maken. Geef je dan nu op voor deze unieke interactieve workshop. We gaan samen een forecastmodel maken die jij als basis kunt gebruiken om verder door te ontwikkelen tot jouw eigen forecastmodel en in jouw eigen organisatie kunt gebruiken.
We zijn voorstander van kleine groepen en hebben daarom de groepsgrootte gemaximaliseerd op 6 personen. Op deze manier kunnen we iedere cursist de aandacht geven die hij/zij nodig heeft en erop toezien dat het maximale uit de workshop wordt gehaald.
Hoe komen we tot een accurate forecast?
Stap 1:
De input van de Forecast is sterk bepalend voor de kwaliteit van de Forecast. Het is daarom van belang dat we de realisatiecijfers filteren op verstoringen en deze verstoringen kwantificeren voor toekomstig gebruikt. Anders verwoord: we maken de data schoon zodat we deze voor de Forecast kunnen gebruiken zonder dat we te maken hebben met eventuele dubbeltellingen of een onjuist aanbod dat veroorzaakt is door bijvoorbeeld feestdagen en storingen.
Stap 2:
In deze stap onderzoeken we de aanwezigheid van trends en seizoenseffecten en doen we, indien er sprake is van onafhankelijke variabelen (bijvoorbeeld verzonden catalogi), regressieanalyses om deze in een later stadium weer toe te kunnen voegen aan de Forecast.
Stap 3:
In deze stap maken wij verschillende berekeningen qua voorspellingen, of met andere woorden: we proberen verschillende Forecastmethodieken uit om zo de meest accurate te kiezen. Hoe? De kwaliteit van een Forecast kun je testen op het verleden. Met andere woorden: hoe goed was deze Forecastmethode geweest als deze was gebruikt op het recente verleden? Dit doen we met behulp van de M.A.P.E. (Mean Absolute Percentage Error).
Stap 4:
In deze laatste stap voegen we de verwachte verstoringen toe. Denk bijvoorbeeld aan marketingcampagnes, briefverzendingen, feestdagen en vakanties. Tevens maken we de verwachte bandbreedte inzichtelijk.
De workshop wordt verzorgd door één van onze ervaren WFM consultants die veel ervaring opgedaan heeft met het geven van WFM-trainingen.
Spril
Microfoonstraat 5
1322 BN Almere [route]
Spril
Microfoonstraat 5
1322 BN Almere
Copyright © 2022 Spril - Made by TRGR
We zien een wereld waarin het rooster een enorme impact heeft op het welbevinden van mensen en de planeet.
Gezondheid, veiligheid en het werkgeluk staat onder druk en met WFM en Personeels-planning heeft Spril handelingsperspectief om hier een positieve bijdrage aan te leveren. Dit doen we natuurlijk zoals je van ons gewend bent. Op een persoonlijke manier met de nodige snelheid en bravoure.
Vitaliteit door goed georganiseerd werk voor iedereen. Met positieve impact op de planeet.